Det våres i Larvik

Under et besøk i Larvik fra 3. til 4. mai ruslet jeg rundt og tok noen bilder i det deilige vårværet. Prøvde å være i nærheten av jernbanen når det var togtid, og det ble en del bilder etter hvert.

Dette første bildet er ikke stort å skrive hjem om, men stedet er ganske spesielt, da det ikke har vært særlig tilgjengelig før. Det har blitt revet et gjerde i Dronningens gate så det går an å komme ut til tunneltaket på Herregårdssletta tunnels østre ende.

Langs den lille veistubben Hallestredet mellom Dronningens gate og Strandgata har det blitt ryddet en del buskas. Her tror jeg ikke det var stort å se til toget tidligere, men nå er det blitt mulig å ta bilde her. Toget befinner seg på undergangen for Strandgata.

Tid for ettermiddagsrushet med lokomotiv og vogner. Toget kjører langs Jernbanegata og her omtrent lå tidligere Torstrand holdeplass.

Så tilbake til Hallestredets 50 m lange hogstfelt. Kanskje ikke det aller beste stedet å fotografere tog med lokomotiv og åtte vogner, men pytt pytt.

Bilde tatt fra privat eiendom ved Hallestredet etter spør-først-fotografer-etterpå-metoden. Det er et veldig fint fotosted, men motlyset var i heftigste laget under mitt besøk, så jeg vil prøve å komme tilbake hit under litt bedre lysforhold.

Dette bildet er tatt fra et litet fjell som jernbanen deler i to ved Torstrands torg. Tidligere har jeg vært noen ganger oppe på den ene delen av fjellet, men denne gangen fant jeg en løsning for å komme meg opp på den andre siden. Banket på døra til noen folk og spurte om å få klatre opp fra hagen deres. Det var helt i orden, og mitt ærend vakte ikke den minste undring.

Jeg har det ikke med å oppsøke idrettsarenaer i tide og utide, så dette er et sjeldent tilfelle. Jeg befinner meg inne på Fram stadion, hengende over gjerdet ut mot jernbanen.

Denne dagens siste bilde er tatt fra der hvor Elveveien krysser over jernbanen. Her nede lå tidligere Lågen holdeplass. Bygningene nærmest sporet tilhører jernbanen, og det pleier å bo en el-revisjonsvogn i ett av dem. Langt bak toget skimter vi brua over Lågen.

Ny dag. Jeg fortsetter der jeg sluttet dagen før - på brua for Elveveien, men i motsatt retning. Bygningene til høyre er Larvik pigmentfabrikk.

Utrolig hva man kan få til ved å spørre om lov. Dette bildet er tatt fra toppen av ei branntrapp på en boligblokk i Hospitalgata. Noen bygningsarbeidere synes det var helt naturlig at jeg ville stå der og ta bilder av tog.

Her står jeg i Alfr Andersens gate på Torstrand. Et ikke altfor spennende fotosted, men egnet for lange tog.

Her er jeg på motsatt side av sporet for Hallestredet, og det er undergangen for Strandgata vi ser. Her er det også ryddet trær og busker så jernbanen har blitt synlig. De skulle til å sette opp plankegjerde oppå traseen, så det blir nok ikke så fint å ta bilde her etter hvert.

Toget har akkurat kjørt ut fra Larvik stasjon, passerer undergang for Kirkestredet og kjører inn i Herregårdssletta tunnel om fire sekunder. Bygningen i bakgrunnen er Munken kino.

Tog fra Skien har kommet inn i spor 1 på Larvik stasjon. Toget i forgrunnen er tidligere ankommet tog fra Lillehammer og Oslo som her skiftes inn bak settet fra Skien. Bildet er tatt fra Bøkkerfjellet.

Tog fra Skien kjører inn i Larvik ved Trescow Fritzøes tidligere industriområde. Bygningene til venstre bak toget er Mølla, og den store teglsteinsbygningen til høyre tilhører Farris-fabrikken. Bolighusene ligger i Bøkelia, og det er Bøkeskogen som ruver øverst. Nede på flata like til høyre i bildet lå Dampsentralen som nylig ble revet.

Her har enda et 70-sett kjørt ut fra spor to på Larvik stasjon for å kobles til et sett i spor 1.

Tog til Skien langs Mølleveien. Den store bygningen er en del av Fritzøe Møller.

Larvik stasjon sett fra en noe uvanlig vinkel. Et bilde tatt etter spørre-om-lov-metoden fra den første eiendommen i Kirkestredet. Det er tog 819 som kommer inn på stasjonen som dobbelsett. Dette toget snur i Larvik, og jeg skal være med det hjem til Oslo. Best å avslutte og komme seg bort på stasjonen for å kjøpe billett.

Tilbake til menyen