Langs sporet fra Borgestad til Gvarv 16. juli 2007

Årets tur for Andreas og meg til Vatnamot skulle starte tidlig tirsdag morgen 17. juli, så jeg fant det hensiktsmessig å reise til Porsgrunn fra Oslo dagen i forveien. Denne dagen skulle brukes til en oppvarmingsrunde med fotoapparat langs Bratsbergbanen og deler av Sørlandsbanen. I Sandefjord kom det en kjent figur på toget. Han skulle også ut å fotografere med en bekjent fra Porsgrunn, og utover ettermiddagen havnet vi i samme selskap.

Trafikken på Bratsbergbanen var sterkt preget av ferietid. Halvparten av togene var innstilt, så det var kun Y1 1300 som kjørte i skytteltrafikk mellom Porsgrunn og Notodden. Her passerer vogna Borgestad stasjon som tog 2583. Bak ser vi den gamle, hyggelige bebyggelsen i Nedre Tollamovegen.

Tog 2583 på vei mot Porsgrunn.

Vi hadde god tid før neste tog og dro oppover Valebøveien for å finne et egnet fotosted. Valget falt på et parti i Rokkedalen, midt mellom Hoppestad og Nisterud. Etter en stund dukket tog 2584 opp nedi svingen. Det ble tutet og hilst i forbifarta.

Det nærmet seg tid for togene 79 og 80 som skulle krysse på Nordagutu. Jeg visste om et bra fotosted jeg hadde benyttet mange ganger tidligere. Det var bare det, at det var ganske lenge siden sist, og mye hadde skjedd siden da. Der hvor traseen tidligere lå åpen i enden av et stort jorde, var det nå en lang trerekke med ti meter høye trær og busk og kratt, og at det var en jernbane bak der var ikke mulig å se. Øyeblikkelig panikkleiting etter et nytt fotosted førte ikke fram, og dette bildet av 18.2242 med tog 80 i motlys og ytterkurve er alt jeg fikk. Grrr.

Gjengangeren 1300 på Hjuksebø. Lokføreren kunne fortelle at det var to andre også ute og tok bilder denne ettermiddagen. Det stemte det, og vi visste jo hvem de var.

På Årnes kafeteria traff vi de to andre pasientene, og etter en drabelig porsjon lapskaus og kaffe dro vi ut i samlet tropp for å fotografere tog 81 på brua over Bøelva på Gvarv.

Samling på Gvarv. Hans Morten, Vestein og Andreas har funnet tonen.

På Gvarv står denne gamle Volvo-bussen fra Larvik karosserifabrikk.

Tilbake til menyen