Litt småplukk fra Sarpsborg stasjon 7. juni 2007

Torsdag 7. juni. 2007 tok jeg en liten tur til Sarpsborg. Denne dagen ble tog 105 kjørt med 73.004-settet. Jeg hadde den ubetjente bistrovogna helt for meg selv, og satt og koste meg i en lenestol foran et av panoramavinduene med (heldigvis) medbragt kaffe. Formålet med turen var ikke å fotografere tog, men noen bilder ble det likevel, fra stasjonen og nærliggende omgivelser.

Her har jeg gått av på Sarpsborg stasjon. Tog 114 er i ferd med å kjøre ut.

Tog 105 haster videre mot endestasjonen, Halden.

Jeg går tilbake til stasjonen litt seinere på dagen for å ta for meg av Narvesens uimotståelige pølsetilbud. I det jeg setter meg på en av plattformbenkene for å innta middagen kommer 224.215 inn med kipptog.

Her er det skifting på gang. Tror de holder på å sette sammen et godstog.

Mye blått i dag ser det ut til. Dette er tog 120, kjørt med 73.010-settet.

Jeg blir stående, for tog 111 skal øyeblikkelig dukke opp. Det gjør det også, men da begynner jeg å ane en viss krise på meteriellfronten. Dobbeltsettet som ankommer består nemlig av 69.015 og 024, og jeg innser at dette kommer til å bli mitt befordringsmiddel hjem til Oslo en times tid seinere.

Hector med godstog 41883 kommer og går helt rutemessig!

Så er tiden ute - jobben i Oslo venter. Jeg tar oppstilling langt framme på plattformen, tog 122 gjør sin entre og jeg setter meg i styrevogna, 69.624, den med bare en dør. Det er en svært varm dag, og temperaturen inne i toget er tropisk. Konduktøren er blank i ansiktet av svette når han kommer fram til oss i første vogna. Han har nok fått litt pepper for dårlig materiell, så jeg synes jeg må si at det er helt greit for meg å kjøre 69-sett - og det mener jeg. Det er jo tross alt bare en halvannen times tur.

Tilbake til menyen