Med Di 3.623 til Røros

Den 16. november 1987 skulle jeg og en kompis til Trondheim for å jobbe på den årlige kortfilmfestivalen. Som vanlig avslo vi tilbudet om å ta fly sammen med de andre. Vi ville selvsagt benytte jernbanen, og i år ville vi gjøre noe helt spesielt som vi ikke hadde gjort før. Ingen av oss hadde reist på Rørosbanen, og vi var litt nysgjerrige på denne. Dessuten var jo Nohaber tøffe lokomotiver som vi svært sjelden fikk oppleve på våre breddegrader. Vi kjøpte billetter Bø-Trondheim over Røros, og vi gledet oss vanvittig til reisen da vi entret tog 72 i Bø. Fra Oslo gikk turen videre på Kongsvingerbanen til Kongsvinger. Den gangen var det jo mye viktigere å spare film enn å ta bilder, så selvsagt tok jeg ingen bilder før vi sto foran «vårt» tog 301 med Di 3.623 i front på Kongsvinger stasjon.

Di 3.623 med Ht 301 på Kongsvinger stasjon.

Lokomotivføreren la merke til oss litt mer enn gjennomsnitlig entusiastiske unge herrer som fotograferte og diskuterte, og vi fikk tilbud om å bli med framme på lokomotivet.

Her står vi på Elverum stasjon.

3.604 på Rena stasjon.

Lokomotivfører Olav Torp på førerplass på 3.623.

Vi kjører inn på Alvdal stasjon. I spor 2 står 92.15/91, tog 392.Vi har tydeligvis hatt et lengre opphold på Alvdal, for her har jeg hatt ganske god tid til å fotografere.

Framme på Røros sa vi mange takk til lokomotivfører Torp som denne dagen ga oss årets togopplevelse! Resten av reisen tilbragte vi i de myke gode setene i en B3-vogn.
Røros stasjonsbygning har ganske imponerende dimensjoner til å være av tre.

Tog 302 skulle krysse med tog 301 på Røros, og jeg beregnet at jeg akkurat ville rekke å få tatt et bilde av dette før avgang. Kl 15.43 på en overskyet dag i midten av november på Røros var det ikke nok lys for fotografering av tog i fart. Ikke engang med 400 ISO film, så det bildet ble jo ganske uskarpt, da - men i ettertid er jeg glad jeg tok det.

Tilbake til menyen