Oklungen og der omkring en februardag i 2003

Andreas W. og undertegnede trosser nok en gang snø og vinterkulde. Denne lørdagen den 21. februar ville vi se nærmere på fotomulighetene øst for Oklungen.

Først en liten stopp ved tidligere Bjørkedal stasjon. På 1990-tallet ble stasjonsbygningen solgt til private og flyttet noen meter lenger unna sporet.

Tog 809 har nettopp passert tidligere Bakke hp. like før Oklungen.

Innerst i Bakkepollen, ei vik helt nord i Farris, var det inntil nylig bruforbindelse mellom Vestfold og Telemark. Faktisk går fylkesgrensa rett under turkamerat Andreas på bildet. Adkomstveien til Bakke hp. gikk over brua og under undergangen. Der lå den like til høyre.

Det var en stund til neste tog, så vi dro tilbake til Oklungen for en liten inspeksjon.

En liten merksnodighet på Oklungen er bautaen som er satt opp der. Til minde om L. A. Braathu stationsmester ved Aaklungen 1882-1906. står det på den. Mon tro hva Braathu hadde gjort siden han ble beæret med dette minnesmerket?

Det begynte å nærme seg togtid, og vi dro utover til Stranda kapell hvor vi hadde bestemt at tog 822 skulle fotograferes. Her er det god utsikt til over en km jernbane på andre siden av vannet.

Tog 822 langs Bakkepollen. Ved siden av fjellknausen til venstre for toget ser vi den gamle "kofferten" Gx 1454 som ble brukt som banebu i en del år. Se panoramabilde av hele strekningen.

Ved Oklungen ble turens siste bilde tatt av tog 813.

Tilbake til menyen