Siste persontog til Tinnoset 31. desember 1990

31. desember 1990. Det var datoen for siste passasjertog til Tinnoset. Jeg kjørte hjemmefra i god tid, for dette måtte jeg selvsagt ta del i.

Som alltid på vei mellom Bø og Notodden, stakk jeg innom Nordagutu. Da jeg kom skulle man til å fikse stjerna i toppen på stasjonens juletre. Her hadde man nok mannskap, dugelig redskap og kreativitet, så det gikk som fot i hose. I bakgrunnen står 11.2078 med tog 816.

Lt 566 til Tinnoset på Notodden stasjon. Avskjedstoget ble kjørt med to tovogns 67-sett, bestående av BM 67.08/BFS 67.75 og BM 67.16/BFS 67.69

Lokomotivfører Trond Inge Haugen i vinduet på BM 67.08

Mange ville være med på den siste turen, og billettkøen strakte seg godt utenfor stasjonsbygningen. Om det noen gang tidligere har vært solgt så mange billetter fra Notodden til Tinnoset til ett og samme tog vites ikke, men det er vel ikke sannsynlig.

Lars Hoppestad var konduktør på det siste persontoget til Tinnoset.

Lt 566 har stoppet på Håve hp. for å ta med passasjerer.

Framme på Tinnoset.

Overkonduktør Lars Hoppestad og Lokomotivfører Trond Inge Haugen på Tinnoset stasjon. Disse karene ser ikke ut til å være preget av stundens alvor.

Flere enn 260 passasjerer var med på avskjedsturen. Med kun 8 minutters opphold på Tinnoset, ble det akkurat tid til å strekke litt på beina før returen.

Lt 275 får litt uventet stopp for påstigning på Rugholt hp.

Lars Hoppestad og Trond Inge Haugen.
Det bærer mot Notodden og videre til togets endestasjon Porsgrunn. Så var persontrafikken på Tinnosbanen historie.

Tilbake til menyen