Tog i Kaupang–Grøttingområdet

På vei med toget til Larvik har jeg sett et lite jorde midt mellom de tidligere holdeplassene Kaupang og Grøtting som jeg ikke har lagt merke til før. Det så ut til å være god sikt til jernbanen fra jordekantene. Dette måtte undersøkes, så dagen etter, den 17. juni 2005 dro jeg til området for å ta en nærmere titt.

Mens jeg prøvde å finne veien til fotostedet ble det anledning til å fotografere et par tog på et mye brukt fotosted ved Grøtting. Først ut var tog 871.

Her har jeg forflyttet meg til motsatt side av sporet for å knipse 70.003 og tog 828.

Omsider fant jeg veien som førte fram til jordet jeg så fra toget, og like etter at jeg hadde kommet meg i posisjon dukket 70.009 (tog 819) opp.

Ettermiddagens første «ordentlige» tog - med lokomotiv og vogner, 18.2256 med tog 873. De tutet og hilste noe voldsomt i forbifarta, så det satt nok kjentfolk der framme. Mistanken går i en bestemt retning.

Så gjennom bjørnebær- og nypekratt og opp en bratt sleip mosegrodd fjellside for å prøve å få litt oversikt over tingene. Ikke så bra som jeg trodde, men jeg fant en glipe i vegetasjonen tidsnok til tog 830s ankomst. Gårdene lengst unna er Kaupang-gårder, og vannet vi skimter bak dem, er Viksfjord.

Ny standplass funnet, og tog 821 med El 18 sendes forbi for fotografering.

Ny runde med lokomotiv og vogner - tog 875.

Tog 832 fra Larvik til Lillehammer. Og dermed var det ikke enkelt å finne nye standplasser, så det var på tide å forflytte seg litt.

Jeg ville undersøke fotomulighetene fra Gloppeåsen, en forholdsvis høy ås vest for jernbanens rettstrekning mellom Grøtting og Skreppestad. Her var det imidlertid så tett bebyggelse at det ikke var mulig å slippe til uten å betrå annenbanns hage. Da jeg ikke uten videre tar meg til rette i villahager, så jeg meg ut et hus og ringte på. Damen viste mild forundring over mitt oppdrag, men med moderlig omsorg ble jeg geleidet gjennom huset og ut på verandaen. Hun var nå blitt så interessert at hun ba om å få stå og se på. Dermed dukket tog 823 som dobbelt 70-sett opp, og det hele var over før damen fikk sukk for seg. Merkelig i grunnen, å ha så tett med trær foran en så flott verandautsikt?

Tog 835 ved planovergangen på Grøtting.

Tog 825, kveldens siste lokomotivtrukne tog, og også dagens siste fotoobjekt for meg.

Tilbake til menyen