Første tømmertog fra Simonstad

Mail fra kompis Andreas: Lyst på en Nelaug-tur på torsdag? Ta toget fra Oslo S kl 7.43 til Porsgrunn 10.30. Jeg ordner all transport videre og tilbake til Porsgrunn.
Svar: Hvorfor ikke? Ooops - det var tidlig, men jeg har klart værre ting tidligere.
Og sånn ble det. En kjapp dagstur til Simonstad og Nelaug i deilig, nesten vårlig februarvær den 23. februar 2006.

Vel framme på Simonstad. 18 tomme Lps-vogner var blitt kjørt opp tidligere på dagen, eller kanskje det var på natta, og lastet opp i løpet av dagen, men noe lok var ikke å se.

I andre enden av slerka fant vi tre karer, deriblant en fra CargoNet som tastet utålmodig på mobilen. Nå var de ferdige med opplastingen og ville gjerne avslutte, men lokomotivføreren lå på Nelaug og sov, så det var bare å smøre seg med tålmodighet.

Vi dro et lite stykke nedover sporet, og etter en tids venting dukket endelig Di 8.712 opp.

Tilbake til utgangspunktet med oss. Der var lokomotivet koblet på og bremseprøve pågikk.

Etter en ti minutters tid var alt klart. En svak motorbrumming, og en stusselig, liten, gjennomsiktig eksossky steg til værs, og toget listet seg forsiktig av sted. Sikkert like greit, for sporkvaliteten her er sannsynligvis heller laber, og neppe noe særlig å råne på med tungt lok og langt tømmertog.

Så dro vi strake veien til Nelaug hvor noen hadde måkt opp en diger snøhaug som øyeblikkelig ble inntatt som fotostandplass. Like etter dukket kipptoget opp, vekselen ble lagt om til spor 2, og toget kjørte fram foran stasjonsbygningen.

Vi trodde vi hadde god tid, og begynte å gå til den andre enden av stasjonen, men den gang ei. Godstog er nå engang lunefulle greier. TXP kom ut og viste signalet sitt, og dermed dro 8.712 i gang med Gt 5612, nå med en mye flottere eksossky enn den på Simonstad.

Ingen sure miner. Vi hadde jo hatt en alle tiders dag. Men, vent litt. Helt over var det ikke, for få minutter etter kom lokaltoget opp fra Arendal, og like etter det, tog 77. Da var det ikke mer å hente, og vi bega oss på hjemtur. Snaue 12 timer etter at jeg dro fra Oslo på morgenen, gikk jeg av tog 830 på Oslo S.

Tilbake til menyen