Vinter i Larvik

Larvik har uvanlig mye snø om dagen. Kan ikke huske å ha sett så mye på mange år, så her måtte det fotograferes!

Torsdag 10. februar 2006 på Larvik stasjon. Jeg har akkurat ankommet med tog 815. Spor 2 er fullstendig nedsnødd.

Fredag var det et utrolig flott vintervær. Klar himmel, rundt null grader og vindstille. Her kjører tog 820 ut av Herregårdssletta tunnel på Torstrand. Vinteren kan ha sine fordeler. Standplassen her er en 3-4 m høy snøhaug, korrekt plassert for å ta dette bildet.

Dette fotostedet oppdaget jeg i høst, og nå ville jeg teste ut denne lille fjelltoppen under vinterlige forhold. Da jeg hadde startet oppstigningen begynte jeg bokstavelig talt å få kalde føtter. Snøen rakk meg til midt på lårene, og ved et par tilfeller hvor den hadde fonnet seg, sank jeg i til brystet. Det var tungt og tidkrevende å klatre under sånne forhold, men da jeg omsider fikk baset meg fram til jernbanens gjerde, kunne jeg dra meg opp etter det. Jeg rakk akkurat i posisjon idet tog 811 kom sigende over fyllinga som deler bydelen Torstrand i to.

Tok en tur bort på Larvik stasjon, hvor spor 2 var blitt brøytet siden i går. Her sto 70.004-settet fint plassert med Color Traveller i bakgrunnen. En god effekt av snø er at skyggesider får litt ekstra belysning ved motlysfotografering.

Her får spor 3 en omgang med snøfreser.

Settene 70.004 og 011 (tog 824) er satt opp i spor 1.

Tilbake til menyen