En lørdag ettermiddag langs Kolsåsbanen

Lørdag 4. mars dro jeg og en kompis for å ta noen bilder langs Kolsåsbanen. Det begynnte å haste nå hvis en ville dokumentere derfra før driftsstansen til sommeren. Når banen langt om lenge åpner igjen vil alt være endret, både infrastruktur og materiell. Vel vel. Selvsagt tok vi banen og gikk av på Lysakerelven. Mens vi var der kom et tog vestfra som vi foreviget. Føreren var tydeligvis i perlehumør denne dagen, og sendte oss en hilsen over utehøyttaleren: Husk fotoforbudet! (Hmm...??) Vi forsto ikke riktig den, for noe fotoforbud hadde vi aldri hørt om. Vi trasket etter hvert bort til Bjørnsletta og tok bilde av et vestgående tog. Føreren, av utenlandsk opprinnelse denne gangen, tutet hissig og så morskt på oss, enda vi sto langt inne på plattformen på motsatt side av der kan kjørte. Vi synes nok dette var litt uvanlig, men etter dette forløp ettermiddagen ganske normalt, og ingen førere så ut til å føle ubehag ved vår tilstedeværelse.
Her er et knippe bilder fra turen.

Tog med vogn 1317 i front like før Lysakerelven stasjon.

1311 på Lysakerelven stasjon.

Tog med 1331 bakerst kjører ut fra Bjørnsletta stasjon.

Ankomst Bjørnsletta stasjon med 1348 forrest.

Ut fra Bjørnsletta stasjon med 1310 bak.

1337 ved Åsjordet stasjon.

1347 på Åsjordet stasjon.

1318 på Ullernåsen stasjon.

Tog med 1319 i front rett før Ullernåsen stasjon.

1340 på Ullernåsen stasjon.

Høydepunktet på turen var brua over Merradalen. Her hadde jeg ikke vært før, og det var hyggelig å se at dette er ei riktig fin bru, selv om den er av armert betong. Synd at det er så veldig gjengrodd på stedet - brua synes nesten ikke for bare trær og krattskog.

Nedenfra dalen var det ikke mulig å finne et bra fotosted, men bildet er i hvert fall en sterk kandidat i kategorien «tog på bru bak trær».

1347 på Montebello stasjon.

1337 på Montebello stasjon.

Tog med 1318 bak på Merradalsbrua.

Tog med 1320 som førende på undergangen for Husebybakken øst for Montebello.

1344 på Borgen stasjon.

Tilbake