En sykkeltur langs Ekebergbanen

Trikker er kanskje ikke det mest spennende å fotografere, men av og til kan det være helt ok. Som på mandag 19. september 2006 da jeg havnet på Ljabru etter en sykkeltur utover Mosseveien. Tok for meg strekningen Ljabru-Sjømannsskolen, og dro på leit etter fotosteder. Dette var utpå ettermiddagen, og linje 18 og 19 gikk tett. Her er noen av bildene, muligens til glede for spesielt interesserte.

169 ankommer Ljabru.

123 like før avgang fra Ljabru.

161 i sløyfa på Ljabru.

134 ved Sæter.

152 mellom Bråten og Sæter.

145 på Bråten hp.

105 på Kastellet hp. Holdeplassbua sandblåses så støvføyka står.

112 på Sørli hp. Dette må være den mest hensynsløse og talentløse reklametrikken som rusler i Oslo for tida. Det er Dagbladet som forsøker å reklamere for seg selv med denne sykelig skrikende gulfargen, og med alle vinduene dekket av blå plastfolie med platte morsomheter påskrevet! Her er det tydeligvis ikke så nøye med hverken de innesperrede passasjerene, eller folk rundt i byen som må tåle å se sånnt som dette. De reklamemenneskene som står ansvarlig for tilgrisingen av Oslotrikken ønsker jeg ut i arbeidsledighet fortest mulig.

165 på Sørli hp.

166 ved Sørli hp.

170 ved Sørli hp.

167 ved Holtet.

166 ved Sportsplassen hp. med Roar Olsen, en kjent og kjær figur på førerplass. Han tok forresten en grusom revansj noen sekunder etter.

168 mellom Jomfrubråten og Sportsplassen.

Jåletrikk nr. 111 på Sjømannsskolen hp.

Tilbake