Fastkjørt trikk på Stortorvet 25. juli 2011

Mandag kveld, den 25. juli var det samling på Rådhusplassen for å minnes ofrene etter terrorangrepene tre dager tidligere. Meningen var at det skulle gå et rosetog herfra og til Youngstorget. Det var imidlertid møtt opp så mange mennesker at det ville bli umulig å gjennomføre. Deltakelsen overgikk de villeste fantasier, og det sies at mer enn 200 000 mennesker kom til sentrum i forbindelse med markeringen.

Jeg ante tidlig uråd, tenkte det kom til å bli overfullt på Rådhusplassen og ble stående på Johanne Dybvads plass for å se an situasjonen. Etter hvert sto det tett med folk i Olav Vs gate helt opp til Saga kino og de fortsatte å strømme til. Jeg prøvde å finne ut om dette toget hadde noen rute, for noen endringer i planene var det visst. Ingen jeg spurte ante noe om hva som ville skje.

Så strømmet folk ut fra alle sidegatene til Stortingsgata med kurs for Karl Johan og trasket i uorden retning Stortorvet, domkjerka og Youngstorget. Denne delen av byen ble ganske folksom etter hvert, og det var fantastisk flott!

Folkehavet har flommet inn i Grensen. Der er også vogn 125 linje 11 til Kjelsås som prøver å komme seg fram. Det går i sneglefart...

Omsider er holdeplassen på Stortorvet nådd.
Det australske fjernsynsselskapet Network TEN har kapret et intervjuobjekt og synes trikken er fin som bakgrunn.

Her hjelper hverken fløyting eller ringing, gråt eller bønner! Det er bare å kapitulere.

Displayet stilles på Ikke i trafikk. Det virker som et klokt valg. Jeg bega meg bortover Torggata mot Youngstorget.

Da jeg kom tilbake til Stortorvet etter et par timer, sto fortsatt SL79 125 der. Trikkefører Svein Pedersen sto ute og konverserte sivilister og så ut til å ha hatt et alle tiders ufrivillig opphold. Han viste stolt fram sida på trikken sin som var blitt dekorert med blomster i løpet av oppholdet. Nå, etter 40 år i tjeneste var han blitt kjendis!

Jeg var nok ikke den eneste som tok bilde av ham denne kvelden. Så fint at Oslotrikken fikk være med på denne markeringen!

Så sant som det står skrevet.

Tilbake